Kpss Sınavı nasıl kazanılır. Kpss püf noktaları nelerdir

by Kısaca Hakkında Bilgi Nedir on 18 Şubat 2014 Salı

Kpss nasıl kazanılır, kpssden 90 nasıl alınır, kpssden 90 alma tiyoları,kpssden 85 almak için neler yapmalıyım. Kpssye nasıl hazırlanılır. Kpssden yüksek almak için ne yapmalı

Temmuz ayının 5-6 sında Lisans Kpss , 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde Ortaöğretim ve Önlisans Kpss sınavı yapılacak. Kpss nasıl kazanılır neler yapmalı diye düşünüyorsanız. Artık düşünmenize gerek yok 7 Maddeyle neler yapmanız gerekeni aşağıda sizlerle paylaştık.

Kpss Kazanmanın 7 Püf Noktası !


1-Öncelikli olarak hangi derslerden hangi konu dağılımından sorumlu olduğunuzu araştırıp ayrıntısı ile öğrenmelisiniz

2-Çıkmış soru istatisliklerine göz atmanız çok önemlidir. Hangi konuda hangi yıl ne kadar soru çıkmış. Ösym hangi konulara ağırlık vermiş ve bugüne kadar soru sormadığı konular neler. Ösym ağırlık verdiği konularda soru sorma ihtimali ne kadar yüksekse hiç sormadığı konulardanda soru sorma olasılığı okadar yüksektir.

3-Kendinizi sıkmadan esnek ama bir o kadar da işlevsel bir program hazırlayın ve programa uymaya özen gösterin.

4-Ardından öğrenme biçimine göre kendinize çalışma tipi benimseyiniz. Konuları çalıştıktan sonra çalıştığınız konulara ait soruları çözün. Özellikle daha önceki yıllarda çıkan soruları mutlaka çözmelisiniz. Unutulmamalıdır ki en orjinal sorular ösymnin sorduğu sorulardır, yayın evleri çıkmış soruları baz alarak onlara benzer oranda sorular ortaya koymaya çalışmaktadır. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz soruları zıplamak yerine göz atın tekrar çözmeye çalışın eğer halen olmuyorsa o konuda iyi olan birinden yardım almanız sizin için yararlı olacaktır. Çözemediğiniz soruları zıplamak size bişey kazandırmaz aksine konu açıklarınız gün geçtikçe çoğalacaktır.

5-Deneme sınavlarına girmeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz. Deneme sınavlarını sanki gerçek sınavmış gibi önemseyin ve yapamadığınız soruları madde 4 deki öz veri ile çözün yada çözdürün.

6-Sözel konular tekrar edilmediği sürece kesinlikle unutulur. Her ay düzenli olarak konuları tekrar etmelisiniz. Yada çalışırken çıkaracağınız bi özet bu konuda size zaman kazandıracaktır.

7-Dershaneye gidiyorsanız (ki önerimiz gitmenizdir) işlediğiniz konuları tekrar etmeyi kesinlikle unutmayınız.

Tüm Çalışmalarınızda başarılar dileklerimizle. Rabbim kimsenin çalışmasını boş bırakmasın İNŞALLAH..

Kpss Hakkında yorumlarınızı aşağıda paylaşabilirsiniz

Blog, Updated at: 19:55

0 yorum:

Yorum Gönder