Vergi Haftası İle ilgili Yazı

by Kısaca Hakkında Bilgi Nedir on 16 Şubat 2014 Pazar

Vergi haftası ile ilgili yazı ve şiir hakkında bilgi kısaca, Vergi haftası ile ilgili yazı
Vergi bizim ülkemiz için olduğu kadar tüm dünya ülkeleri için en önemli ekonomik kaynaklarından bir tanesidir. Eğer Ülke sınırları içerisinde yaşayan bireyler vergi vermezse devletin elde edeceği gelir az olacağı için ülkemiz ve diğer ülkeler kalkınamaz ve gelişme göstermez. Ülkemizde vergiye verilen önemin artması açısından 1990 yılı içerisinde mart ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaya başlamıştır.

Vergi bilinci oluşmamış bir ülkede kişiler vergisini ödemez bu nedenden dolayıda devletin gelir kaynaklarının büyük çoğunluğu kesilmiş olur, bu nedenle devlet istediği yatırımı gelişmeyi istediği zaman çercevesinde ne yazıkki yapamazdı. Vergi bilinci için ta ilk okuldan eğitime başlanması cidden önemlidir. Bu nedenledirki Vergi Haftası tüm okullarda yazılarla şiirlerle resimlerlerle etkinliklerle kutlanır. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu üzerinde ciddi önem göstermektedir. İlk öğretim 1-4 arası öğrencilere resim 5-8 Arası öğrencilere şiir, Lise ve dengi okullarda kitap kapağı kompozisyon yarışmaları düzenlenmektedir.

Gelişen toplum büyüyen ülke arzu ediyorsanız sizde bu konuda bireysel olarak size düşen görevi yerine getirerek Verginizi düzenli ödeyebilirsiniz

Blog, Updated at: 01:31

0 yorum:

Yorum Gönder